Nyheter

Svårt att fånga intresset för verkstadsindustrin

Att industri är en vital del av samhället är det ingen fråga om, trots det sjunker antalet industristudenter. Manovi Varberg AB är med och tycker till;

'Det är svårt att fånga intresset hos ungdomarna. Eller snarare föräldrarna. Många gånger vänder de i dörren vid utställningar på skolan. Det verkar som om föräldrarna inte tycker det är fint nog att arbetat med händerna, trots att 97% av de som går en praktiskt inriktad linje får jobb direkt efter skolan. Vi måste hitta nya sätt att visa upp oss som en modern bransch och en bra arbetsgivare. Det bästa vore såklart om vi kan få ungdomar och föräldrar att komma ut till oss i verkstaden, så att vi får visa upp hur den nya verkstadsindustrin ser ut idag, konstaterar Andreas Bengtsson.'

Läs hela artikeln genom att klicka på bilden! 

 

Tilcon inflyttade i Torpa

Den 23 augusti 2018 markerar vi flytten av Tilcon så gott som avklarad, med endast mindre komponenter och maskintillbehör kvar i lokalen på Birger Svenssons väg.

Resan hit har varit lång med planer, rivningar och tunga flyttar, men nu ser vi fram emot att enade öppna dörrarna för en större och starkare verksamhet!

 

Ett stort tack till alla parter som hjälpt möjliggöra hopslagningen av Manovi Varberg AB och Tilcon AB! 

 

Utbildning Tunga Lyft

Den 14 augusti fick vi hjälp av Tunga Lyft att flytta maskiner i verkstaden för att göra plats åt Tilcon. Vi tog då tillfället i akt att lära oss om hur man ska tänka och agera när man har att göra med så tunga föremål, vilket vi varmt vill tacka Tunga Lyft för! 

Denna kunskap kommer att komma väl till användning de kommande veckorna, då Tilcon gör Manovi sällskap i Torpa och fler maskiner ska sättas på plats. 

Fas 1 av flytten klar – Välkommen Tilcon!

Fredagen 10/8-18 flyttades två av Tilcons maskiner in i verkstadslokalerna i Torpa. Efter en intensiv torka i flera månader fick vi kämpa i vind och regn mot presenningar, och med tumstock i hand och mycket springande få maskinerna på plats. När detta väl var gjort var det dags att ta farväl av en gammal trotjänare, vilket medförde mer svettigt arbete med att få på presenningen i kraftig vind. Med Fas 1 av flytten klar välkomnar vi nu fler av våra nya medarbetare till Manovi Varberg AB!

 

Svensk Verkstad delar glädjen vid samgående

Rivningen och flytten som visar samgåendet mellan Manovi och Tilcon uppmärksammas på flera ställen, nu även av Svensk Industri, vilket vi är oerhört glada över.

Ett smakprov…CF6HhUS%RTul+nCDvDIZYA_thumb_611

-Vi har nu ett gemensamt bolag, Manovi Varberg AB, där Tilcon är en bifirma. Flytten pågår till Torpa och vi räknar med att alla maskiner och all personal är på samma plats i slutet av augusti, berättar Andreas Bengtsson, som är del i Manovis ägarfamilj, för Svensk Verkstad.

-Vi har mycket god beläggning och ser mycket positivt på framtiden. Vad vi fyller denna del är inte bestämt men vi är öppna för kompletterande förvärv till vår verksamhet, säger Mattias Jerkvall, verkstadschef på Manovi.

För att läsa hela artikeln, klicka på bilden.

Rivningen i Torpa är i full gång

 

Rivningen av lokaler i Torpa ger utrymme till en optimerad verksamhet som förenar Manovi Varberg AB och Tilcon AB. 

 

Under en månad har de utdaterade byggnaderna blivit mindre och mindre, se utvecklingen i filmen!

 

 

Manovi och Tilcon blir ett medan Trä & Lack säljs

Bildresultat för manovi och tilcon går samman

Per Gustavsson, Andreas Bengtsson, Mattias Jerkvall

Flytten av Tilcon AB till Torpa är en stor nyhet som för Manovi Varberg AB närmare målet att bli en verksamhet där samtliga bolag är sammanlänkande i en stark synergi. Där det tidigare var oanvänt utrymme skall rivas och byggas nytt. Rivningen börjar sommaren 2018 och själva bygget av de nya optimerade lokalerna förväntas stå klart 2019.

Trä & Lack säljs. Detta tillåter ett större fokus på vår huvudsakliga produktion, en renodling som har önskats av våra kunder och som vi har tagit till oss.

Genom resan kommer vi att fortsätta producera av hög kvalitet tack vare vår kunskap, flexibilitet och vårt kundnära samarbete.

Klicka på bilden för att läsa artikeln i sin helhet.

 

 

Mölndals Slip & Verktyg

Efter konkursen av Mölndals Slip & Verktyg, där Manovi och Tilcon köpt upp en del maskiner och utrustning, har vi inlett ett samarbete med några av MSV:s gamla kunder.

Läs mer i Utskicket.

utskick-msv