Tilcon AB

Tilcon AB

Tilcon är en mekanisk verkstad som med grund i Varberg har varit verksam sedan 1985. Med ett brett kunnande och ett stort kontaktnät, levererar vi med stor precision produkter av högsta kvalitet. Konstruktion och tillverkning av fixturer / verktyg är vår specialitet, men vi utför också alla typer av legotillverkning. I verkstaden har vi ett flertal styrda maskiner och inte minst en erfaren och kompetent personal. Har du tuffa krav på dina detaljer så är det till oss du skall vända dig. 

tilcon_logo

Klicka på bilden för att gå till Tilcons hemsida

Vi finns till hands när kundens egen kapacitet inte räcker till

Tilcon tog sin början år 1985 med en man arbetandes i ett av kommunens centralförråd. Till en början var det huvudsakligen legoarbeten i en liten skala åt en kund, men detta växte sig snart större till att inkludera olika sorters verktyg, fixturer samt rörfräsningar. Detta ledde till att verksamheten växte från en kund till tre, och en anställd till två. Med fler anställda kunde vi även utvidga vårt erbjudande till att inkludera hårdlödning, aluminiumsvetsningar, reparationsarbeten,och tillverkningen av maskingodsdelar. 

 

Verksamheten fortsatte att växa i antalet kunder, anställda och maskiner, och vi växte därför ur våra lokaler. År 1989 flyttade Tilcon ut till Birger Svenssons väg i Varberg, där tidigare en bilfirma ägnat verksamhet. Framgång avlöste framgång när vi skapade ett namn för oss på Sveriges industrimarknad. 

 

År 1993 var antalet anställda sjutton man och kunderna runt 100 till 150, med ständigt växande antal. De flesta av dessa finns lokalt i Varbergs omnejd och varier i storlek. Med stor efterfrågan på allt från gångjärn till kompletta maskiner växer vi med våra kunder och medarbetare oss större och starkare. 

 

Vad som har möjliggjort Tilcons ständiga utveckling är vårt tankesätt och agerande; kvalitet, service och flexibelt arbetssätt vare sig det gäller små eller stora kunder. Sedan 1993 har vi valt att fokusera vår verksamhet, vilket har resulterat i det företag vi ser idag. Vi erbjuder innovativa, kundorienterade och -anpassade lösningar inom legotillverkning, mätning, industriservice samt konstruktion, fixturer och verktyg.Vi finns till hands när kundens egen kapacitet inte räcker till.

 

Med Manovi Varberg AB tar vi steget längre och banar väg för ännu högre kvalitet, högre effektivitet och fler lösningar tack vare den delade kunskapen och kapaciteten hos två starka industrier. Framtiden ser ljus ut och vi fortsätter att utvecklas. Från en man i ett centralförråd i Varberg, till ett svårslaget arbetslag på 22 medarbetare med stort kunnande och lång erfarenhet. Har du tuffa krav på dina detaljer så är det till oss du skall vända dig. 

Legotillverkning

Tilcon erbjuder legotillverkning för både små och stora serier. Vi har styrd svarv, 3- och 5-axliga verktygsmaskiner som friformsfräser in på hundradelen. Behöver du ha mätprotokoll på detaljerna har vi en koordinatmätmaskin i huset. Med den kan vi verifiera vanliga geometriska element och mäta friformsytor mot CAD-underlag.

Mätning

Med vår CNC-koordinatmätmaskin från Mitutoyo kan vi mäta och utvärdera geometriska element, form / lägestoleranser och friformsytor direkt mot CAD-modell. Vi mäter både enstaka detaljer och mindre serier.

Konstruktion, fixturer, verktyg

Tilcon har lång erfarenhet av att konstruera och tillverka fixturer / verktyg med hög precision. Fixturer till robotsvetsning, montering och kontroll. Verktyg till bockning, pressning och klippning. Vi konstruerar och CAM-bereder i PTC’s programvara Creo parametric 3.0.